Mięso - potrawyObiadPRZEPISYSosy

Sos mięsny

Sos mięsny


Składniki:

Przygotowanie:

  1. Mięso opłukać, oddzielić od kości, pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą, zrumienić silnie na części tłuszczu, pod koniec osmażania dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę i zrumienić.
  2. Mięso i cebulę przełożyć do rondelka, dodać wyjęte kości, liść laurowy, pieprz, zalać niedużą ilością wody, dusić powoli pod przykryciem do miękkości.
  3. Stopić 3 dkg tłuszczu, dodać 3 dkg lekko zrumienionej mąki, zasmażyć, rozprowadzić zimnym wywarem z mięsa.
  4. Kości wyjąć, rozprowadzoną zasmażkę połączyć z mięsem, zagotować.
  5. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i karmelem, można dodać paprykę, 2 dkg masła.
  6. Sos mięsny podawać do klusek, makaronu, ziemniaków, kasz lub knedli.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x