Sosy

Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

uzupełni też nasze potrawy. Kiedy nie ma świeżych grzybów leśnych, zawsze można użyć pieczarek. Sos będzie zresztą prawie tak samo smaczny.


Składniki:

  • 20 dag pieczarek,
  • 5 dag cebuli,
  • sól, pieprz,
  • 3 dag mąki,
  • ⅛ l śmietany,
  • 1 cytryna,
  • 1 łyżeczka siekanej zielonej pietruszki,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić sos podobnie jak „Sos ze świeżych grzybów”.
  2. Na zakończenie przyrządzania dodać do smaku sok z cytryny i siekaną zieleninę.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x