PRZEPISYPrzystawkiSosy

Sos szczypiorkowy

Sos szczypiorkowy

Składniki:

  • 2 łyżki siekanego szczypiorku,
  • ¼ l śmietany,
  • 1 żółtko (surowe lub gotowane),
  • 1 – 2 łyżki musztardy,
  • sól, cukier,
  • cytryna lub kwasek cytrynowy,

Przygotowanie:

  1. Szczypiorek opłukać, otrząsnąć, posiekać.
  2. Żółtko rozetrzeć z musztardą i cukrem na jednolitą masę.
  3. Pod koniec ucierania po trochu dodawać śmietanę.
  4. Przyprawić do smaku cukrem, solą, cytryną lub kwaskiem cytrynowym i wymieszać z siekanym szczypiorkiem.
Sos koperkowy szczypiorkowy
sos-szczypiorkowo-koperkowy

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x