Sosy

Sos z powideł śliwkowych

Sos z powideł śliwkowych

jest dodatkiem do różnych dań, dodatkiem mięs lub bezmięsnych przyrządzonych np z kasz, ryżu, czy makaronu.


Składniki:

  • 10 – 15 dag powideł,
  • 1 dag mąki ziemniaczanej,
  • ¼ l mleka,
  • cynamon,
  • skórka cytrynowa,

Przygotowanie:

  1. Mąkę ziemniaczaną wpierw rozmieszać z mlekiem i powidłami,
    1. po pierwsze zagotować,
    2. po drugie dodać do smaku cukier,
    3. po­ trzecie tłuczony cynamon,
    4. na koniec skórkę z cytryny.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x