PRZEPISYSosy

Sos ze śmietany z chrzanem i tartym jabłkiem

Sos ze śmietany z chrzanem i tartym jabłkiem


Składniki:

  • ¼ l śmietany,
  • 10 dag chrzanu,
  • 10 dag jabłek,
  • sól, cukier,
  • kwasek cytrynowy, ocet albo cytryna,

Przygotowanie:

  1. Chrzan umyć, obrać, zetrzeć na drobnej tarce, dodać opłukane, starte jabłko (jeśli skóra gruba, obrać).
  2. Połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą, cukrem, kwaskiem cytrynowym lub octem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x