Ciasto potrawyPRZEPISY

Suflet makaron śliwki

 

Suflet makaron śliwki składniki:

  • 12 dag makaronu z mąki z pełnego przemiału,
  • ½ kg śliwki węgierki,
  • 10 dag cukru,
  • 8 dag łuskanych orzechów włoskich,
  • 2 łyżki rodzynek,
  • 600 ml mleka,
  • 1 łyżka miodu,
  • nieco cynamonu,
  • skórka z 1 cytryny,
  • ¼ kg chudego serka homogenizowanego,
    lub zmielonego białego sera,
  • 4 jaja,
  • tłuszcz do smarowania formy.

Suflet makaron śliwki przygotowanie:

  1. Makaron ugotować „Alla di ente”, odcedzić, spłukać wodą, następnie odsączyć w cedzaku.
  2. Śliwki umyć, wydrylować, pokroić na kawałki.
  3. Zamiennie można użyć owoców ze słoika.
  4. Orzechy drobno posiekać, wraz z rodzynkami i cukrem dodać do śliwek, wymieszać.
  5. Zagotować mleko z miodem i z cynamonem, odstawić do wystygnięcia.
  6. Ser wymieszać z jajkami, ostudzonym mlekiem i skórką cytrynową.
  7. Wymieszać makaron z przygotowaną masą, dodać owoce,
    całość wymieszać i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy do sufletów.
  8. Suflet posypać orzechami, piec około 30 minut w piekarniku nagrzanego do 180 °C.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x