DietyObiadPrzystawki

Surówka z kapusty włoskiej z jabłkami i ogórkiem

Surówka z Kapusty Włoskiej z Jabłkami i Ogórkiem.


Składniki:

  • 20 dag kapusty włoskiej,
  • 10 dag kiszonych ogórków,
  • 10 dag jabłek,
  • 3 – 4 łyżki oleju,
  • sól, cukier,
  • ocet lub cytryna,
  • zielenina,

Przygotowanie:

  1. Kapustę oczyścić, poszatkować, posolić.
  2. Ogórki i jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
  3. Kapustę, jabłka, ogórek wymieszać z olejem, przyprawić do smaku cukrem, cytryną lub octem.
  4. Ułożyć na półmisku, przybrać gałązkami zielonej pietruszki.
Kapusta włoska lub cukrowa
Kapusta włoska.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x