PRZEPISYPrzystawki

Surówka z moreli

Surówka z moreli


Owoce konserwowane alkoholem są zwyczajną rzeczą w krajach południowych. Jeżeli zalejemy owoce zbyt mocnym spirytusem, zrobi się z tego wyborna nalewka owocowa, owoc zaś swój smak, właściwy smak i kolor przekaże do nalewki. Alkohol do 33% wystarczy do powstrzymania fermentacji. Jednocześnie otrzepujemy smaczny napój, albo przystawkę do obiadu.

Składniki:

  • 40 dag moreli,
  • cukier puder,
  • 1 kieliszek wina lub koniaku,
  • cytryna lub kwasek cytrynowy,

Przygotowanie:

  1. Morele umyć, wybrać pestki, pokroić w paseczki,dalej przyrządzać według przepisu „Surówka z melona”.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x