Surówki owocowe

Surówki owocowe.

Surówki można przyrządzać z owoców świeżych lub z owoców mrożonych.


Sporządzając surówki należy przestrzegać następujących zasad:

  • myć starannie owoce przed obraniem,
  • o ile mają twardą skórkę, obierać je cienko bezpośrednio przed przyrządzaniem surówki,
  • kroić owoce w paseczki lub w kostkę albo ścierać na tarce nierdzewnej, szklanej lub z tworzywa,
  • po rozdrobnieniu łączyć zaraz surówkę z dodatkami,
  • surówki owocowe podawać oziębione,
  • owoce mrożone podawać zaraz po rozmrożeniu.


Print Friendly, PDF & Email
5 1 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x