Surówki z warzyw zaprawiane cytryną lub octem
Surówki z warzyw zaprawiane cytryną lub octem
Sałatki:
Z pomidorów
Z pomidorów z cebulą
Z pomidorów z cebulą
Składniki:
- 40 dkg pomidorów
- 5 dkg cebuli
- sól, cukier
- ocet lub kwasek cytrynowy
- 1 łyżka siekanego szczypiorku
Przygotowanie:
- Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plastry, cebulę pokroić w krążki.
- Ułożyć na półmisku pomidory i cebulę, oprószyć solą, cukrem, skropić octem, posypać siekanym szczypiorkiem.
Z pomidorów i ogórków
Z pomidorów i ogórków
Składniki:
- 20 dkg ogórków
- 25 dkg pomidorów
- 1 łyżka siekanego szczypiorku
- 1 – 2 łyżeczki siekanego koperku
- sól, cukier
- kwasek cytrynowy
Przygotowanie:
- Ogórki i pomidory umyć.
- Obrać.
- Ogórki i pomidory pokroić w talarki i ułożyć na przemian na półmiseczku szklanym.
- Oprószyć solą, cukrem, szczypiorkiem i koperkiem, skropić rozpuszczonym kwaskiem cytrynowym.
Surówki z warzyw zaprawiane cytryną lub octem
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]