Dania głównePRZEPISY

Sztuka mięsa po włosku

Sztuka mięsa po włosku

Mięso – możemy przygotowywać na różne sposoby. Jakiś czas temu odnalazłem w szufladzie zapisany ołówkiem przepis jaki podaję poniżej.


Składniki:

  • 60 dag mięsa bez kości,
  • 2 jaja,
  • 3 dag tartej bułki,
  • 5 dag tartego, żółtego sera,
  • 5 dag tłuszczu,
  • sól

Sztuka mięsa po włosku – przygotowanie:

  1. Kawałek mięsa z krzyżówki ugotować na miękko w rosole z jarzyn, wyjąć z rosołu, wystudzić, pokroić na równe plastry.
  2. Rozbić jaja, zmieszać z odrobiną rosołu, dodać trochę bułki i trochę sera. szwajcarskiego.
  3. Plastry mięsa maczać w jajach, obsypać tartą bułką z serem, kłaść na patelnię z roztopionym tłuszczem i smażyć po obu stronach.
  4. Po usmażeniu ułożyć na rozgrzanym półmisku, polać sosem koperkowym, wydać na stół.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x