Mięso - potrawyPRZEPISY

Sztuka mięsa zapiekana w sosie chrzanowym lub beszamelowym

Sztuka mięsa zapiekana w sosie –

wołowa – może być podawana w formie zapiekanej w sosie chrzanowym, który jest dość ostry, przez co podkreśla smak mięsa lub beszamelowym, nieco łagodniejszym, ale również dodającym mu charakteru. Smacznego! 🙂


Składniki:


Przygotowanie:

  1. Najpierw ugotować sztukę mięsa.
  2. Przyrządzić też sos chrzanowy.
  3. Miękkie mięso wyjąć z rosołu, następnie oddzielić od kości, pokroić w poprzek włókien na szerokie plastry.
  4. Ułożyć na półmisku do zapiekania, pokryć sosem chrzanowym, wstawić do gorącego piekarnika na 15 – 20 minut.
  5. Podawać posypane siekaną zieloną pietruszką na tym samym półmisku.
  6. Osobno podać ziemniaki i np ogórki kiszone.

 ◊ ◊ ◊

  1. Sztuką mięsa można również zapiec w sosie beszamelowym.
  2. Ugotowane mięso pokroić, ułożyć na półmisku do zapiekania, oblać sosem beszamelowym, skropić też stopionym masłem ze zrumieniona tartą bułką, wstawić do gorącego piekarnika na 15 – 20 minut. Sztuka mięsa zapiekana w sosie gotowa do podania.
  3. Do mięsa podać osobno ziemniaki, surówkę z pomidorów lub innych warzyw.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x