Tapioka zapiekana
«Tapioka zapiekana».
Alternatywą dla codziennych śniadań składających się najczęściej na przykład z płatków śniadaniowych może ona być na pewno. To potrawa smaczna i dodatkowo pożywna. Jednocześnie przecież to ciepły posiłek przyrządzony przez nas osobiście. Krótko mówiąc, wiesz, co jesz… 🙂 Więc – Smacznego!
Składniki:
Przygotowanie:
- Tapiokę rozkleić na mleku z dodatkiem masła, dodatkowo szczypty soli i cukru do smaku.
- Formę najpierw wysmarować, wysypać bułką.
- Ugotowaną tapiokę ostudzić.
- Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z tapioką, wanilią, skórką cytrynową i pianą z białek.
- Włożyć do formy i zapiec.
- Tapioka zapiekana przed podaniem powinna być posypana cukrem pudrem.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]