WypiekaneWyroby cukiernicze

Tort daktylowy

Tort Daktylowy


Składniki:

  • 6 jaj,
  • 25 dag cukru-pudru,
  • 2­5 dag daktyli,
  • 25 dag migdałów,
  • wanilia,
  • sok z ½ cytryny,
  • 4 dag mielonych biszkoptów,
  • 2 dag tłuszczu do formy,
  • 2 dag tartej bułki,

polewa czekoladowa:

  • 10 dag czekolady,
  • 2 dag tłuszczu,

Przygotowanie:

  1. Jaja ubić z cukrem na parze na pulchną masę, zmieszać z pokrojonymi daktylami, zmielonymi migdałami, wanilią, sokiem z cytryny i tartymi, przesianymi biszkoptami.
  2. Wyłożyć do tortownicy, wyrównać, upiec w średnio gorącym, dobrze nagrzanym piekarniku, wyjąć, ostudzić.
  3. Oblać polewą czekoladową.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x