Tort daktylowy
Tort Daktylowy
Składniki:
- 6 jaj,
- 25 dag cukru-pudru,
- 25 dag daktyli,
- 25 dag migdałów,
- wanilia,
- sok z ½ cytryny,
- 4 dag mielonych biszkoptów,
- 2 dag tłuszczu do formy,
- 2 dag tartej bułki,
polewa czekoladowa:
- 10 dag czekolady,
- 2 dag tłuszczu,
Przygotowanie:
- Jaja ubić z cukrem na parze na pulchną masę, zmieszać z pokrojonymi daktylami, zmielonymi migdałami, wanilią, sokiem z cytryny i tartymi, przesianymi biszkoptami.
- Wyłożyć do tortownicy, wyrównać, upiec w średnio gorącym, dobrze nagrzanym piekarniku, wyjąć, ostudzić.
- Oblać polewą czekoladową.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]