PRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Tort Hiszpański

Tort Hiszpański


Składniki:

bezy:

  • 5 białek,
  • ½ kg cukru,
  • ¼ l wody,
  • 10 dag marmoladek owocowych,
  • 30 dag osączonych, osuszonych różnych konfitur,
  • tłuszcz do formy,

krem:

Przygotowanie:

  1. Z cukru i z wody ugotować syrop 3 stopnia, zaparzyć nim ubitą pianę.
  2. Kształtować małe bezy według przepisu na bezy.
  3. Ubić śmietankę, pod koniec dodać przesiany cukier i tłuczoną wanilię.
  4. Na płaskim, okrągłym, szklanym półmisku ułożyć warstwę bezów, które trzeba pokryć kremem, dodając po trochu konfitury.
  5. W ten sposób przełożyć tort dwukrotnie.
  6. Tort Hiszpański z wierzchu przybrać kremem, konfiturami, marmoladkami owocowymi lub owocami.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x