PRZEPISYWypiekaneWyroby cukiernicze

Tort półkruchy z masą z surowej piany z owocami

Tort półkruchy z masą z surowej piany z owocami


ciasto:

Składniki:

  • 30 dag mąki,
  • 15 dag tłuszczu,
  • 1 jajo,
  • 1 żółtko,
  • 10 dag cukru pudru,
  • ½ paczki proszku spulchniającego,
  • wanilia,
  • 2 – 3 łyżki śmietany,
  • 2 dag masła do formy,

masa z piany surowej:

  • 3 białka,
  • 30 dag cukru pudru,
  • 20 dag poziomek (malin, truskawek),
  • cytryna lub kwasek cytrynowy,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić masę z piany surowej z owocami.
  2. Zagnieść ciasto półkruche („Placek półkruchy z marmoladą”),
  3. Z ciasta upiec 5 równych krążków, ostudzić, przełożyć masą z piany surowej, pokryć tą samą masą wierzch i boki tortu.
  4. Tort półkruchy z masą, z owocami przybrać dojrzałymi owocami odłożonymi przy przyrządzaniu masy.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x