Tort półkruchy z masą z surowej piany z owocami
Tort półkruchy z masą z surowej piany z owocami
ciasto:
Składniki:
- 30 dag mąki,
- 15 dag tłuszczu,
- 1 jajo,
- 1 żółtko,
- 10 dag cukru pudru,
- ½ paczki proszku spulchniającego,
- wanilia,
- 2 – 3 łyżki śmietany,
- 2 dag masła do formy,
masa z piany surowej:
- 3 białka,
- 30 dag cukru pudru,
- 20 dag poziomek (malin, truskawek),
- cytryna lub kwasek cytrynowy,
Przygotowanie:
- Przyrządzić masę z piany surowej z owocami.
- Zagnieść ciasto półkruche („Placek półkruchy z marmoladą”),
- Z ciasta upiec 5 równych krążków, ostudzić, przełożyć masą z piany surowej, pokryć tą samą masą wierzch i boki tortu.
- Tort półkruchy z masą, z owocami przybrać dojrzałymi owocami odłożonymi przy przyrządzaniu masy.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]