Ciasto potrawyDesery i napojeWypiekaneWyroby cukiernicze

Tort pomarańczowy z biszkopcikami

Tort pomarańczowy z biszkopcikami


Składniki:

masa:

  • 40 dag cukru,
  • 35 dag masła,
  • 4 jaja,
  • 1 cytryna,
  • sok z 1 pomarańczy,
  • wanilia,

Przygotowanie:

  1. Jaja z cukrem ubić na parze na gęstą pulchną masę, ostudzić ubijając.
  2. Masło utrzeć na pianę, złączyć z jajami, dodać sok z pomarańczy, wanilię, wszystko dobrze utrzeć.
  3. Wyciąć krążki z papieru do pieczenia, zwilżyć wodą, włożyć na dno tortownicy.
  4. Masę podzielić na trzy części, jedną wyłożyć na dno tortownicy, obłożyć brzeg biszkoptami i układać biszkopty jeden do drugiego na masie, dać drugą część masy i tak powtórzyć kilka razy.
  5. Przybrać biszkoptami dając spody na wierzch.
  6. Tort pomarańczowy z biszkopcikami po zastygnięciu wyjąc z formy.
  7. Spód dać na wierzch, ubrać cząstkami surowych, obranych mandarynek lub pomarańczy.

Biszkopty można przełożyć masą kawową.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x