Mięso - potrawyObiadPrzystawkiŚwiąteczne i karnawałowe

Węgorz z wody

Węgorz z wody.


Składniki:

  • 1 kg węgorza,
  • wywar,
  • cytryna,
  • zielenina,

Przygotowanie:

  1. Ze świeżego węgorza ściągnąć skórę.
  2. Rybę opłukać, osolić, zalać gorącym, przecedzonym wywarem („Dorsz z wody”).
  3. Gotować powoli przez 40 minut.
  4. Gdy ryba jest gotowa, wyjąć, ułożyć na półmisku, przybrać talarkami cytryny, ozdobnie krojoną marchewką, listkami sałaty.
  5. Podawać z ziemniakami z wody i sosem koperkowym lub pomidorowym.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x