Wywar z grzybów suszonych

Wywar z grzybów suszonych


Składniki:

  • 3 dag grzybów suszonych,
  • 4 dag cebuli,
  • 1 ¾ l wody,
  • 1 dag soli,

Przygotowanie:

  1. Grzyby suszone starannie umyć, zalać zimną wodą, dodać cebulę, gotować pod przykryciem do miękkości (około 1 godziny).
  2. Wywar odcedzić, przyrządzić na nim zupę.
  3. Grzy­by zużyć jako dodatek do zupy lub na nadzienie do uszek, pasztecików, kluseczek itp.
  4. Grzyby przed gotowaniem namoczyć na kilka godzin w wodzie.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x