Mięso - potrawyPRZEPISYZupy

Wywar z kości i warzyw

Wywar z kości i warzyw

Wywar jest podstawą do gotowania wielu potraw. Zupy i sosy są oparte na wywarach z mięsa, na kości lub warzywnych.


Składniki:

  • ¼ kg włoszczyzny,
  • 20 dag kości,
  • 1 ¾ l wody,
  • 1 dag soli,

Wywar z kości i warzyw – przygotowanie:

  1. Kości opłukać, rozdrobnić, zalać zimną wodą i gotować około 1 godziny.
  2. Warzywa przygotowane jak do wywaru z warzyw włożyć do podgotowanych kości, osolić i gotować pod przykryciem do miękkości.
  3. Gdy mięso przy kościach jest miękkie, wywar odcedzić i przyrządzić na nim zupę.
  4.  Mięso oddzielić od kości i pokrojone podać w zupie lub zużyć do przyrządzenia nadzienia do pierogów, pasztecików itp.

 

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x