PRZEPISYPrzetwory domowePrzystawki

Zalewa z octu do ryb

«Zalewa z octu do ryb».


 – Choćby śledzie w occie . Jest przydatna do przyrządzania przetworów z ryb, w szczególności przechowywanych w zalewie octowej. Przydatne też dla wielu przepisów i różnych ryb.  Wydajność ogółem: gotowa marynata 1000 g

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Zagotować wodę w naczyniu emaliowanym (nie obitym), dodać cebulę pokrojoną w krążki.
  2. Gdy cebula zmięknie, dodać ocet, resztę składników i chwilę pogotować.
  3. Marynatę przykryć i odstawić do ostudzenia.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x