PRZEPISYZupy

Zasmażka jasnozłota

Zasmażka jasnozłota

jest to bowiem dodatek do zup i sosów, zrobiona z mąki przesmażonej na tłuszczu. Najlepiej kiedy jest na maśle. Zasmażka jasnozłota (stopnia II-go) jest mianowicie średnio wysmażoną zasmażką. Idealnie pasuje np do zup, sosów i gulaszy. Mocno zagęszcza potrawę.


Składniki:

  • 3 dag tłuszczu,
  • 3 dag mąki,
  • 1 l gorącego wywaru,
  • 1 l wody, mleka lub zimnego wywaru,

Przygotowanie:

  1. Mąkę zrumienić w piekarniku.
  2. Tłuszcz rozgrzać, zmieszać ze zrumieniona mąką, rozprowadzić zimnym płynem, zagotować, dokładnie mieszając, aby nie było grudek, rozrzedzić gorącym wywarem.
  3. Połączyć z wrzącą zupą.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x