Ziemniaki młode

Ziemniaki młode –

Jakkolwiek sezonowe danie – inaczej: młode ziemniaczki – mają niezaprzeczalny urok nowości. Poza sezonem nie są osiągalne, więc kiedy możesz je kupić, korzystaj z okazji na ten rarytas. 🙂


Składniki:

  • 0,80 – 1 kg młodych kartofli,
  • 4 dag masła,
  • sól,
  • 1 łyżka siekanego koperku,

Przygotowanie:

  1. Wpierw ziemniaki bardzo dokładnie opłukać i oskrobać, zalać wrzącą, osoloną wodą, gotować pod przykryciem na silnym ogniu, odcedzić.
  2. Koper siekany i na koniec masło wymieszać z ziemniakami.
  3. Wyłożyć na salaterkę.
  4. Podawać do mięsa, do różnych sosów, do bukietu z jarzyn, do zsiadłego mleka lub jako dodatek do jarzyn.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x