Dania główneObiadPRZEPISY

Ziemniaki purée kolorowe

Ziemniaki purée – kolorowe kartofle – mogą uatrakcyjnić nam podawane dania. Mogą spowodować, że nasi goście, a już na pewno dzieciaki, będą ciekawe nowych, nieznanych im smaków tradycyjnych, “starych” potraw.

Przyrządzić ziemniaki purée, podzielić na trzy części:

    1. – utrzeć z surowym żółtkiem,
    2. – utrzeć z gotowanym, odparowanym i przetartym przez sito szpinakiem (20 dag) lub sokiem wyciśniętym z surowego szpinaku,
    3. – zabarwić pomidorami (3 – 5 dag koncentratu).

Każdą porcję szybko utrzeć, ułożyć na salaterce w piramidkę ułożoną z trzech kolorów, przybrać listkami sałaty lub użyć do przybrania półmisków z mięsem. Polać stopionym masłem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x