Ziemniaki purée kolorowe
Ziemniaki purée – kolorowe kartofle – mogą uatrakcyjnić nam podawane dania. Mogą spowodować, że nasi goście, a już na pewno dzieciaki, będą ciekawe nowych, nieznanych im smaków tradycyjnych, “starych” potraw.
Przyrządzić ziemniaki purée, podzielić na trzy części:
-
- – utrzeć z surowym żółtkiem,
- – utrzeć z gotowanym, odparowanym i przetartym przez sito szpinakiem (20 dag) lub sokiem wyciśniętym z surowego szpinaku,
- – zabarwić pomidorami (3 – 5 dag koncentratu).
Każdą porcję szybko utrzeć, ułożyć na salaterce w piramidkę ułożoną z trzech kolorów, przybrać listkami sałaty lub użyć do przybrania półmisków z mięsem. Polać stopionym masłem.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]