Dania główneMięso - potrawyObiadPRZEPISY

Zraziki cielęce po francusku

Zraziki cielęce po francusku


Składniki:

  • 50 dag cielęciny bez kości,
  • 10 dag oliwy lub oleju sojowego,
  • 50 dag pieczarek,
  • 4 łyżki śmietany,
  • sól, pieprz,

Przygotowanie:

  1. Mięso opłukać, osączyć, pokroić na 8 kawałków, z których uformować cienkie zraziki, osolić, oprószyć pieprzem, szybko zrumienić na oleju (5 dag), dodać 2–3 łyżki wody i dusić powoli pod przykryciem około 30 minut.
  2. Wyparowaną wodę uzupełnić.
  3. Pieczarki oczyścić z piasku, oddzielić trzony od kapeluszy (stare obrać ze skórki), opłukać, pokroić na dość grube plasterki, szybko osmażyć na reszcie oleju, połączyć razem z mięsem, dusić kilka minut.
  4. Przed samym wydaniem dodać śmietanę. Zraziki cielęce po francusku podawać z ziemniakami purée i surówką.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x