Dania główneMięso - potrawyPRZEPISY

Zrazy bite duszone z grzybami

Zrazy Bite Duszone z grzybami.


Składniki:

  • 60 dag mięsa bez kości (zrazowa, krzyżowa górna, skrzydło, łopatka),
  • 6 dag tłuszczu,
  • 2 dag mąki,
  • 10 dag cebuli,
  • 2 dag grzybów suszonych,
  • pieprz, sól,

Przygotowanie:

  1. Grzyby opłukać, zalać ½ l wody, ugotować.
  2. Przyrządzić zrazy według przepisu „Zrazy wołowe w sosie naturalnym”.
  3. Do zrazów dodać ugotowane grzyby pokrojone w paski.
  4. W czasie duszenia podlewać wywarem z grzybów.
  5. Zrazy dusić powoli pod przykryciem.
  6. Pod koniec duszenia oprószyć resztą mąki, dodać sól, pieprz, wymieszać i zagotować.
  7. Zrazy bite duszone podawać w tym samym rondlu lub na półmisku oblane sosem, z kaszą gryczanąperłowąmakaronem, ziemniakami, oddzielnie podać surówkę z warzyw.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x