Dania główneMięso - potrawyPRZEPISYSosy

Zrazy cielęce bite w sosie śmietankowym

Zrazy cielęce bite w sosie śmietankowym

to oczywiście doskonałe danie, gdzie można wydobyć cały delikatny smak cielęciny i podkreślić go dodatkami. Potrawa jest owszem, trochę pracochłonna, ale doskonale zwraca naszą pracę swym aromatem.


Składniki:

  • 60 dag cielęciny bez kości z frykanda I,
  • 4 dag tłuszczu,
  • 3 dag mąki,
  • 6 dag cebuli,
  • ⅛ l śmietany,
  • sól, pieprz,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić według przepisu „Zrazy cielęce bite w sosie naturalnym”.
  2. Miękkie zrazy wpierw podprawić mąką, zagotować i połączyć ze śmietaną.
  3. Ostatecznie podawać z ziemniakami, kaszą perłową, krakowską, surówką z warzywjarzynami z wody.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x