ObiadPRZEPISYZupy

Zupa grochowa z pęczakiem

Zupa grochowa z pęczakiem


Składniki:

  • 20 – 25 dag grochu,
  • ¼ kg włoszczyzny,
  • 20 dag kości lub boczku,
  • 1 ¼ l wody,
  • 8 dag pęczaku,
  • 4 dag słoniny,
  • 1 – 2 ząbki czosnku,
  • sól,
  • majeranek,

Przygotowanie:

  1. Groch i pęczak opłukać.
  2. Namoczyć w zimnej, przegotowanej wodzie.
  3. Ugotować groch, osobno ugotować pęczak.
  4. Ugotować wywar z kości i włoszczyzny.
  5. Przetrzeć groch, połączyć z przecedzonym wywarem, doprawić do smaku czosnkiem, solą i majerankiem, dodać pęczak, okrasić słoniną.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x