PRZEPISYZupy

Jarzynowa z serem – ZUPY

Jarzynowa z serem – składniki:

  • 20 dag białej fasoli;
  • 2 cebule;
  • 4 pory;
  • 25 dag białej kapusty;
  • 1½ l rosołu (wywaru mięsnego);
  • 1 łyżka śmietany;
  • 15 dag twardego sera (edamski);
  • natka pietruszki;
  • sól, pieprz;

Jarzynowa z serem – przygotowanie:

zupa jarzynowa
Zupa jarzynowa.
  1. Namoczoną fasolę ugotować w tej wodzie w której się moczyła, odcedzić,
    przetrzeć przez sito lub przez durszlak, przelewając rosołem.
  2. W rondelku roztopić masło, dodać pokrojoną w cienkie plastry cebulę,
    pokrojone białe części porów i kapustę.
  3. Dusić pod przykryciem około ½ godziny.
  4. Uduszone warzywa dołączyć do zupy, ser utrzeć i dodać.
  5. Dodać łyżkę posiekanej natki pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem,
    na koniec dodać śmietanę.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x