Zupa nic

Zupa nic.

– smak dzieciństwa. Przypomnij sobie i innym. To jeden z niezapomnianych smaków… Mleko zagęszczone żółtkami, taka słodka zupa. Naprawdę nic?!


Składniki:

  • 1 ¼ litra mleka,
  • 2 jajka,
  • 10 – 15 dag cukru,
  • ¼ laski wanilii,

Przygotowanie:

  1. Najpierw zagotować mleko z wanilią.
  2. Potem ubić pianę i połączyć z cukrem, ciągle ubijając.
  3. Pianę kłaść łyżką na mleko, następnie zagotować, odwrócić.
  4. Ugotowaną pianę wyłożyć na talerz.
  5. Mleko osłodzić, wymieszać z żółtkami, wreszcie zalać nim pianę.
  6. Podawać na śniadanie, na zimno lub na gorąco z ryżem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x