Dania główneObiadPRZEPISYZupy

Zupa rybna

Zupa rybna


Składniki:

  • 300 ml wody,
  • 10 dag ryby (głowa karpia),
  • 4 dag włoszczyzny,
  • 1 dag cebuli,
  • liść bobkowy,
  • 2 g soli,
  • 3 dag masła,
  • ½ żółtka,

Przygotowanie:

  1. Do naczynia z zimną wodą włożyć oczyszczoną i rozdrobnioną włoszczyznę, głowy karpia, zrumienioną cebulę i liść bobkowy.
  2. Po ugotowaniu należy odcedzić wywar, doprawić do smaku solą, masłem i żółtkiem.
zupa rybna
Zupa rybna.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x