PRZEPISYZupy

Zupa śliwkowa pikantna

Zupa śliwkowa – pikantna

Zupa śliwkowa – na ostro i na gorąco – składniki:

  • 20 dag śliwek węgierek,
  • 15 dag pora,
  • 1 papryka chili ostra,
  • 3 dag boczku,
  • 2 łyżki oliwy,
  • ½ l wywaru z jarzyn,
  • sos tabasco,
  • 100 ml wytrawnego białego wina,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Umyte śliwki wydrylować, pokroić w paski.
  2. Pora umyć, pokroić, z papryki usunąć gniazda nasienne, opłukać i pokroić, boczek pokroić w plastry.
  3. Na rozgrzaną oliwę włożyć pokrojony boczek, stopić, wyłowić stopiony boczek.
  4. Dodać pora i paprykę, przesmażyć razem.
  5. Dodać wino i zagotować.
  6. Gotować razem jeszcze przez kilka minut.
  7. Dodać pokrojone śliwki, zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem tabasco.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x