Dania główneObiadPRZEPISYZupy

Zupa z drobiu

Zupa z drobiu


Składniki:

  • 40 dag kury (¼ kury),
  • 15 dag włoszczyzny,
  • 1½ l wody,
  • ⅛ l śmietanki kremowej,
  • 2 żółtka surowe,
  • 1 ÷ 2 dag mąki,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Ugotować wywar z kury i włoszczyzny, odcedzić.
  2. Mięso obrać ze skórki, oddzielić od kości, przepuścić przez maszynkę do mięsa przez gęste sitko.
  3. Połączyć wywar z mięsem, podprawić mąką rozmieszaną z ⅛ l zimnego wywaru, zagotować, osolić.
  4. Żółtka rozmącić ze śmietanką, dodać do zupy.
  5. Podawać z grzankami, groszkiem ptysiowym.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x