PRZEPISYZupy

Zupa z pieczarek

Zupa z pieczarek,

a konkretnie – kremowa zupa grzybowa. Łatwa w przygotowaniu, także smaczna, pożywna, przydatna na każdą okazję. Fajnie można ją udekorować przysmażonymi plasterkami pieczarek.


Składniki:

  • 30 dag pieczarek,
  • 40 dag kości,
  • 15 dag włoszczyzny,
  • 1½ l wody,
  • ⅛ l śmietanki kremowej,
  • 2 żółtka surowe,
  • 2 dag masła,
  • 1 – 2 dag mąki,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić podobnie jak zupę kremową ze szparagów.
  2. Pieczarki zaś opłukać, przyciąć trzony, obrać ze skórki, poszatkować, ugotować w małej ilości wody z masłem.
  3. Następnie przepuścić przez maszynką do mięsa z gęstym sitkiem lub przez gęstą siatkę.
  4. Ostatecznie połączyć z przecedzonym wywarem, dalej przyrządzić jak zupę kremową ze szparagów.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x