ObiadPRZEPISYZupy

Zupa z porów i ziemniaków

Zupa z porów i ziemniaków


Składniki:

  • 1 ¾ l wody,
  • ¼ kg ziemniaków,
  • 20 dag kości,
  • 20 dag porów,
  • 3 dag masła lub margaryny,
  • sól,
  • ½ dag kminku,

Przygotowanie:

  1. Ugotować wywar z kości, warzyw i kminku.
  2. Pory obrać, pokroić ugotować w małej ilości wody z 2 dkg masła.
  3. Wywar przecedzić, ugotować na nim pokrojone w kostkę ziemniaki.
  4. Pory połączyć z wywarem, dodać surowe masło.
  5. Podawać z grzankami.
  6. Zamiast kminku można dać 1 – 2 kostki przyprawy do zup.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x