Zupa z torebki
Zupa z torebki –
kiedy nie masz czasu, lub pomysłu na obiad – co zrobić? Idealny sposób: Zupa z Torebki!
Producent zawsze pisze, że jego zupa jest “jak domowa“. Na przykład:
W kuchni lubimy wyraziste aromaty, dlatego nie mogło zabraknąć w naszych propozycjach zupy pieczarkowej. Dodaliśmy do niej warzywa z pietruszką oraz makaron muszelki. Smakuje jak domowa, a przy tym jest niskokaloryczna – sprawdźcie koniecznie.
Ale pamiętaj, zawsze jest sposób, aby poprawić smak, jaki oferuje fabryka.
Składniki:
- torebka zupy,
- dodatki wymienione w przepisie: (ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy),
Zupa z torebki – jak poprawić jej smak?
Przygotowanie:
- W zasadzie przygotowanie takiej zupy opiera się na przepisie z opakowania.
- Ale zawsze można poprawić nieco smak takiej zupy i zbliżyć go do zupy “domowej”. ,
- Dodanie do takiej zupy posiekanej zieleniny (natki pietruszki, rzeżuchy, selera), lub suszonych ziół (majeranku, estragonu, rozmarynu, szałwii, mięty) wzbogaci smak naszego dania.,
- Jeżeli zupa ta ma być naszym głównym daniem obiadowym, to dobrze dodać do niej pokrojone w kostkę ziemniaki, czy też makaron.
- Można też dodać ugotowanego ryżu. ,
- Na pewno pomoże dodanie do naszej zupy kilku łyżek śmietany. ,
- Ziemniaki najlepiej ugotować osobno, pod przykryciem, 20-25 minut od zagotowania. ,
- Ponieważ zupy z torebki zawierają sporo soli, ziemniaków nie solimy.,
- Po ugotowaniu dodajemy je do zupy wraz z wywarem, w którym się gotowały.
- Zawiera on białko, witaminy, sole mineralne, skrobię. ,
- Jeżeli chcemy dodać jajko, lub śmietanę – to rozciera się je w kubeczku z małą ilością zupy, do tego dodaje się gorącą zupę porcjami, ciągle mieszając.,
- Dopiero tak przygotowaną mieszaninę wlewamy do nieco już przestudzonej zupy.,
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]