PRZEPISYZupy

Zupa krem z zielonego groszku

Zupa krem z zielonego groszku, jak widać

to doskonała potrawa sezonowa, żeby smak wiosny pozostał na naszym stole. Oczywiście, można również przyrządzić ją z mrożonki, choć jak zawsze – najlepsza jest ze świeżego groszku.


 

Składniki:

  • po pierwsze:

    40 dag groszku zielonego,

  • po drugie:

    40 dag kości,

  • po­ trzecie:

    15 dag włoszczyzny,

  • 1 ½ l wody,
  • ⅛ l śmietanki kremowej,
  • 2 żółtka surowe,
  • 1 – 2 dag mąki,
  • sól, cukier,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić w podobny sposób jak zupę kremową ze szparagów.
Zupa z zielonego groszku.
Zupa z zielonego groszku.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x