Zupy na wywarze

Zupy na Wywarze – porcja na trzy osoby.


Większość zup opiera się na wywarach z warzyw, często z dodatkiem mięsnym. Zupa może też być daniem jednogarnkowym.


Składniki:

  • 20 dkg mięsa, kostka ze schabu lub porcja rosołowa
  • włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler, por, włoska kapusta, cebula)
  • grzybki suszone
  • Vegeta
  • śmietana lub mąka do zasmażki

Zupy na wywarze – przygotowanie:

  1. Najczęściej przygotowujemy wywar z włoszczyzny z dodatkiem mięsa lub kości.
  2. Przygotowujemy włoszczyznę: marchewkę, pietruszkę, seler, por, włoską kapustę, cebulę. Jarzynę obieramy i kroimy na kawałki. Zalewamy wodą, dodajemy mięso lub kość, można dodać grzybki suszone. Gotujemy.
  3. Dopiero na takim podstawowym wywarze gotujemy zupę, dodając główny składnik smakowy: pory, kalafiory czy też ziemniaki. Zupy na wywarach można pozostawić czyste (bulion, pomidorowa, rosół), lub zagęścić mąką, zasmażką albo podprawić śmietaną.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x