ObiadSosyZupy

Zupy podprawiane zasmażką

Zupy Podprawiane Zasmażką.

Podprawianie zup ma na celu nadanie im odpowiedniej konsystencji, zawiesistości i smaku. Można je podprawiać zasmażką z mąki i wody, lub zawiesiną mąki w mleku, śmietanie, kefirze, lub wprost wymieszanej mące z przestudzonym wywarem. 


gotowanie-zupy
Zupa na obiad. Pożywna i smaczna.

Zupy są to potrawy powstałe na bazie wywaru, zaprawionego składnikiem głównym, nadającym smak, kolor i zapach. Np. zupa pomidorowa, czy grzybowa. Dodatki te powinny nadać zupie charakterystyczny charakter, aby nie były mdłe i bezbarwne. Zupy podawane na zimno lub na gorąco. Przyprawiane ziołami, przyprawami i innymi dodatkami, zakwaszane i dosładzane, do uzyskania  zrównoważonego smaku.

Są podprawiane zasmażkami: białą – I, jasnozłotą – II i złotą – III – stopnia .


Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 3 Average: 1]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x