ObiadPRZEPISYZupy

Żur na mleku

Żur na mleku


Składniki:

  • 0,5 l mleka pełnego (3,2%),
  • 0,5 l żuru,
  • 2 dag mąki,
  • 0,25 l wody,
  • sól,
  • 0,125 – 0,25 l śmietany,

Przygotowanie:

  1. Na wrzącą wodę wlać żur, podprawić mąką, zagotować.
  2. Połączyć z gotowanym mlekiem i śmietaną.
  3. Podawać z ziemniakami okraszonymi stopioną słoniną.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x