▪Masa migdałowa▪

Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków ta masa dodatkowo jest wspaniałym i niezbędnym uzupełnieniem. Jest prosta do przygotowania, jednak dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym. 


Składniki:

  • ¼ kg migdałów,
  • ¼ kg cukru pudru,
  • 8 łyżek śmietanki,
  • sok i starta skórka z cytryny,

Przygotowanie:

  1. Migdały sparzyć, najpierw obrać z łupin, przepuścić przez maszynkę.
  2. Dodać cukier, śmietankę, także sok i skórkę otartą z cytryny.
  3. Na koniec utrzeć starannie.

0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

admin-tradycyjne-przepisy.pl

Recent Posts

Dżem truskawkowo porzeczkowy

Na­peł­nia­jąc słoik na­szym dże­mem na­leży za­lać słoik przy­go­to­waną masą, moż­li­wie naj­go­ręt­szą, ale nie wrzącą.

3 lata ago

Pikantna sałatka owocowa

W sa­la­terce umie­ścić po­kro­joną w pa­ski sa­łatę rzym­ską, przy­kryć je ca­łymi li­śćmi sa­łaty. Do­dać owoce i mięso. 

3 lata ago

Rosół z makaronem

Jest więc pożywny i stanowi tradycyjne "niedzielne danie" w wielu rodzinach. Rosół jest również bardzo…

3 lata ago

Uszka Hamana Hamantaszen

Haman, inaczej Aman – postać biblijna ze Starego Testamentu, najwyższy urzędnik króla Persji, Achaszwerosza.

3 lata ago

Wareniki (вареники) – Ukraińskie pierogi

Ukraińskie pierogi z twarogiem (słodkie), również (pikantne) z nadzieniem serowo-ziemniaczanym (u nas to pierogi ruskie).

3 lata ago

Ciasto francuskie po francusku

Ciasto francuskie po francusku - warunkiem koniecznym do osiągnięcia pożądanego efektu końcowego jest użycie mąki…

3 lata ago