Przekładanie tortów

Przekładanie tortów


przekładanie-tortow
Przekładanie tortów.

Przygotowanie:

  1. Upieczone podstawy tortów na drugi dzień po upieczeniu przekrawa się długim nożem na 2 – 3 krążki, zależnie od wysokości tortu.
  2. W niektórych tortach (np. w biszkoptowych) skrapia się krążki obficie syropem lub ponczem, w celu uzyskania dostatecznej wilgotności i lepszego łączenia się z masą.
  3. Po dokładnym nasączeniu krążki smaruje się równo masą i składa razem, tak aby spód ciasta stanowił wierzch tortu.
  4. Następnie lekko przyciska się tort w celu wyrównania, wyrównuje się jego boki, zapełniając masą nierówności i uzupełniając braki pozostałymi okruszynami.

Przy składaniu tortu krążki przenosi się na dwóch skrzyżowanych, szerokich, długich nożach.


Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x