Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa migdałowa I

«Masa migdałowa»

Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków ta masa faktycznie jest wspaniałym i niezbędnym uzupełnieniem. Jest prosta do przygotowania, aczkolwiek dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.


Składniki:

  • ¼ kg migdałów,
  • ¼ kg cukru pudru,
  • ⅛ l śmietanki lub 2 białka,
  • wanilia,

Przygotowanie:

  1. Migdały sparzyć, obrać z łupin, wpierw przepuścić przez maszynkę, dodać cukier, śmietankę, wanilię do smaku.
  2. Utrzeć starannie, zamiast śmietanki można dać białka.
  3. Masa z białkami jest trwalsza.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x