PRZEPISY

Zupa z torebki

Zupa z torebki –

kiedy nie masz czasu, lub pomysłu na obiad – co zrobić? Idealny sposób: Zupa z Torebki!


Producent zawsze pisze, że jego zupa jest “jak domowa“. Na przykład:

W kuchni lubimy wyraziste aromaty, dlatego nie mogło zabraknąć w naszych propozycjach zupy pieczarkowej. Dodaliśmy do niej warzywa z pietruszką oraz makaron muszelki. Smakuje jak domowa, a przy tym jest niskokaloryczna – sprawdźcie koniecznie.

Ale pamiętaj, zawsze jest sposób, aby poprawić smak, jaki oferuje fabryka.


Składniki:

  • torebka zupy,
  • dodatki wymienione w przepisie: (ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy),

Zupa z torebki – jak poprawić jej smak?


Przygotowanie:

  1. W zasadzie przygotowanie takiej zupy opiera się na przepisie z opakowania.
    1. Ale zawsze można poprawić nieco smak takiej zupy i zbliżyć go do zupy “domowej”. ,
    2. Dodanie do takiej zupy posiekanej zieleniny (natki pietruszki, rzeżuchy, selera), lub suszonych ziół (majeranku, estragonu, rozmarynu, szałwii, mięty) wzbogaci smak naszego dania.,
  2. Jeżeli zupa ta ma być naszym głównym daniem obiadowym, to dobrze dodać do niej pokrojone w kostkę ziemniaki, czy też makaron.
    1. Można też dodać ugotowanego ryżu. ,
    2. Na pewno pomoże dodanie do naszej zupy kilku łyżek śmietany. ,
    3. Ziemniaki najlepiej ugotować osobno, pod przykryciem, 20-25 minut od zagotowania. ,
    4. Ponieważ zupy z torebki zawierają sporo soli, ziemniaków nie solimy.,
  3. Po ugotowaniu dodajemy je do zupy wraz z wywarem, w którym się gotowały.
    1. Zawiera on białko, witaminy, sole mineralne, skrobię. ,
    2. Jeżeli chcemy dodać jajko, lub śmietanę – to rozciera się je w kubeczku z małą ilością zupy, do tego dodaje się gorącą zupę porcjami, ciągle mieszając.,
    3. Dopiero tak przygotowaną mieszaninę wlewamy do nieco już przestudzonej zupy.,

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

admin-tradycyjne-przepisy.pl

Recent Posts

Dżem truskawkowo porzeczkowy

Na­peł­nia­jąc słoik na­szym dże­mem na­leży za­lać słoik przy­go­to­waną masą, moż­li­wie naj­go­ręt­szą, ale nie wrzącą.

2 lata ago

Pikantna sałatka owocowa

W sa­la­terce umie­ścić po­kro­joną w pa­ski sa­łatę rzym­ską, przy­kryć je ca­łymi li­śćmi sa­łaty. Do­dać owoce i mięso. 

2 lata ago

Rosół z makaronem

Jest więc pożywny i stanowi tradycyjne "niedzielne danie" w wielu rodzinach. Rosół jest również bardzo…

2 lata ago

Uszka Hamana Hamantaszen

Haman, inaczej Aman – postać biblijna ze Starego Testamentu, najwyższy urzędnik króla Persji, Achaszwerosza.

2 lata ago

Wareniki (вареники) – Ukraińskie pierogi

Ukraińskie pierogi z twarogiem (słodkie), również (pikantne) z nadzieniem serowo-ziemniaczanym (u nas to pierogi ruskie).

3 lata ago

Ciasto francuskie po francusku

Ciasto francuskie po francusku - warunkiem koniecznym do osiągnięcia pożądanego efektu końcowego jest użycie mąki…

3 lata ago