Kiszona papryka.

Skład­niki:

  • 3 kg pa­pryki,

zalewa:

Przy­go­to­wa­nie:

  1. Umyte strąki pa­pryki, naj­le­piej mie­sza­nej: czer­wo­nej, żół­tej, zie­lo­nej, ob­ciąć z obu koń­ców, oczy­ścić z na­sion i cia­sno wkła­dać do sło­ików po 2 lub 3 (je­den w dru­gim), w miarę moż­li­wo­ści do­bie­ra­jąc ko­lo­rami.
  2. Ugo­to­wać za­lewę z solą i kwa­skiem cy­try­no­wym.
  3. Za­lać pa­prykę, na wierz­chu przy­kryć cienką war­stwą oleju, uzu­peł­nia­jąc słoik do kra­wę­dzi.
  4. Za­mknąć i po­zo­sta­wić na dobę w tem­pe­ra­tu­rze po­ko­jo­wej.
  5. Prze­cho­wy­wać w chłod­nym, ciem­nym po­miesz­cze­niu.


Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

admin-tradycyjne-przepisy.pl

Recent Posts

Dżem truskawkowo porzeczkowy

Na­peł­nia­jąc słoik na­szym dże­mem na­leży za­lać słoik przy­go­to­waną masą, moż­li­wie naj­go­ręt­szą, ale nie wrzącą.

2 lata ago

Pikantna sałatka owocowa

W sa­la­terce umie­ścić po­kro­joną w pa­ski sa­łatę rzym­ską, przy­kryć je ca­łymi li­śćmi sa­łaty. Do­dać owoce i mięso. 

2 lata ago

Rosół z makaronem

Jest więc pożywny i stanowi tradycyjne "niedzielne danie" w wielu rodzinach. Rosół jest również bardzo…

2 lata ago

Uszka Hamana Hamantaszen

Haman, inaczej Aman – postać biblijna ze Starego Testamentu, najwyższy urzędnik króla Persji, Achaszwerosza.

2 lata ago

Wareniki (вареники) – Ukraińskie pierogi

Ukraińskie pierogi z twarogiem (słodkie), również (pikantne) z nadzieniem serowo-ziemniaczanym (u nas to pierogi ruskie).

3 lata ago

Ciasto francuskie po francusku

Ciasto francuskie po francusku - warunkiem koniecznym do osiągnięcia pożądanego efektu końcowego jest użycie mąki…

3 lata ago