Kiszona papryka

Kiszona papryka.

Skład­niki:

  • 3 kg pa­pryki,

zalewa:

Przy­go­to­wa­nie:

  1. Umyte strąki pa­pryki, naj­le­piej mie­sza­nej: czer­wo­nej, żół­tej, zie­lo­nej, ob­ciąć z obu koń­ców, oczy­ścić z na­sion i cia­sno wkła­dać do sło­ików po 2 lub 3 (je­den w dru­gim), w miarę moż­li­wo­ści do­bie­ra­jąc ko­lo­rami.
  2. Ugo­to­wać za­lewę z solą i kwa­skiem cy­try­no­wym. 
  3. Za­lać pa­prykę, na wierz­chu przy­kryć cienką war­stwą oleju, uzu­peł­nia­jąc słoik do kra­wę­dzi.
  4. Za­mknąć i po­zo­sta­wić na dobę w tem­pe­ra­tu­rze po­ko­jo­wej.
  5. Prze­cho­wy­wać w chłod­nym, ciem­nym po­miesz­cze­niu. 

kolorowa-papryka


Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x