ObiadPRZEPISY

Brukiew z wody

Brukiew z wody


Składniki:

  • 70 dag brukwi,
  • 3 dag masła lub margaryny,
  • 2 dag tartej bułki,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Brukiew wyszorować, opłukać, obrać, pokroić w grubą kostkę, zalać wrzącą, osoloną wodą, ugotować, odcedzić, osączyć.
  2. Wyłożyć na salaterkę, polać masłem zmieszanym ze zrumienioną tartą bułką.
  3. Podawać do wieprzowego mięsa i baraniny.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x