Dania główneMięso - potrawy

Kotlety wołowe mielone

Kotlety wołowe mielone. 

Masę mięsną mieloną sporządzamy zaś najczęściej z różnymi dodatkami (rzadko z samego mięsa). Dodatkami takimi są np : bułka (około ¼ wagi mięsa po namoczeniu), jaja, woda i przyprawy (cebula, sól, pieprz, gałka muszkatołowa itp.).


Składniki:

  • 50 dag mięsa z kością (łopatka),
  • 5 dag cebuli,
  • 6 dag czerstwej bułki,
  • ⅛ mleka lub wody,
  • 2 dag tłuszczu,
  • 1 jajo,
  • 2 dag smalcu,
  • 4 dag tartej bułki,
  • sól, pieprz,
  • 6 dag tłuszczu do smażenia,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić według przepisu „Kotlety cielęce mielone”, do masy mięsnej dodać ponadto usmażoną cebulę i 2 dag smalcu.
mies0-mielone-wolowe
Mielone mięso wołowe.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x