Barszcz z grzybów suszonych z ziemniakami
Barszcz z suszonych grzybów z ziemniakami. Do gotującego się barszczu dodajemy zgnieciony ząbek czosnku oraz pokrojone w kostkę ziemniaki.
Składniki:
- ½litra zakwasu (barszczu zakiszonego z mąki żytniej),
- pęczek włoszczyzny (bez kapusty),
- grzyby suszone,
- ząbek czosnku,
- 4 ziemniaki.
Przygotowanie:
- Gotujemy 1 litr wywaru z włoszczyzny z grzybami suszonymi i do gorącego wywaru dodajemy ½ litra zakwasu.
- Do gotującego się barszczu dodajemy zgnieciony ząbek czosnku oraz pokrojone w kostkę ziemniaki.
- Po ugotowaniu posolić do smaku.
- Można ziemniaki podać oddzielnie, okraszone usmażoną cebulą.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
