Groszek z ciasta naleśnikowego

Groszek z Ciasta Naleśnikowego


Składniki:

  • 12 dkg mąki,
  • 1 jajo,
  • 65 ml mleka,
  • 65 ml wody,
  • 30 dkg frytury lub smalcu,
  • 4 dkg cukru—pudru  do posypania,
  • sól,

Przygotowanie:


  1. Przyrządzić bardzo gęste ciasto naleśnikowe.
  2. Lać je przez cedzak lub łyżkę cedzakową potrząsając nimi ciągle, aby kulki padające na rozgrzaną fryturę lub smalec były okrągłe.
  3. Gdy się zrumienią, wybrać je łyżką cedzakową, gorące posypać cukrem—pudrem.
  4. Podawać osobno na półmiseczku do zup owocowych.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x